téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
06:37, 23. 06. 2020

:) co uz len pozitivne napisat? :)

Samozrejme nechcem aby to vyzeralo ako v tom vtipe, ked ten advokat vravi prave odsudenemu na sude - no je mi to luto, vas zavru na desat rokov ale aby som vam povedal aspon nieco pozitivne, tak ja teraz odtial odidem, sadnem si do mojho noveho BMW, pojdem domov, dam si dobre jedlo, povenujem sa detom a vecer pomilujem moju krasnu manzelku :) :) :)

Ale k veci - samozrejme teraz je to take vselijake, krajiny nedavno otvorili hranice a jasne ze sa nejaky narast pozitivnych ocakaval. Je pravda, ako pise Korytnak, ze Srbsko ZATIAL nie je medzi krajinami, pri navrate z ktorych sa nevyzaduje test alebo karantena alebo neviem co. No a tak ako pise Bobi, situacia sa moze zmenit zo dna na den a v najhorsom scenari - kludne sa moze stat, ze budem na ostrove a zavru ho cely do karanteny a mesiac sa odtial nedostanem. Alebo sa moze stat aj to, ze druha vlna nebude, ze teraz to sice troska poskocilo, ale raz dva sa to ukludni a v juli to uz bude ovela volnejsie.

Nechcem sirit kacirske myslienky, no ak by to vsetko bolo take zle, tak som naozaj ochotny zamlcat prejazd Srbskom. Vobec by som sa tam okrem jedneho natankovania nezastavoval, rodina by ostala v aute a veeeeelmi by som sa chranil ruskom a dezinfekciou a bezkontaktom so vsetkym aby som zbytocne neriskoval a minimalizoval sancu nieco chytit. Okrem brionzu :) :) :) 

Naozaj verim, ze sa situacia bude uz len zlepsovat a ja povazujem datum 1. jula 2020 za taky rozhodujuci, ked sa mnohe veci zmenia. Napriklad Grecko pravdepodobne otvori hranice zo S-MKD pre vsetkych, uz nebudeme musiet cestovat cez BG a Slovensko tiez zvolni opatrenia a prida viac krajin do zoznamu bezpecnych :)  

PS: SLK, dakujem za nove video SAT patrola, zasa si nesklamal :) Odporucam pozriet to video, uvidite ake je to jednoduche :)     https://www.somturista.sk/forum/tema/grecko-odkazy-a-linky-na-uzitocne-informacie-pri-ceste-na-dovolenku-67/7


Korytnak
07:16, 23. 06. 2020

Ja pevne dufam, ze svet sa uz od zatvarania hranic a ekonomiky poucil, ked si mudre hlavy vsimli prazdne kasy a nezamestnanost, ktora uz aj keby teraz nic nepriskrtili bude len rast.

Ale ja osobne mam dve male deti a nechcem riskovat, ze v pripade problemu s nimi ostanem v nejakej 15km kolone na hraniciach, ako tomu bolo minuly tyzden.

Do potencionalneho odchodu mam ale este 10 dni, takze palicu uplne nelamem aj ked som sa uz zmieril, ze tento rok to bude asi len niekde po blizku :)


Bobi
08:06, 23. 06. 2020

Korytnak aj ja mám dve malé deti a chodíme do Grécka viac krát do roka :) ako hovorím,rátať treba so všetkým. Raz je cesta dole lepšia,raz horsia. Nám sa už raz aj auto pokazilo a trčali sme preto v Szegede 6 hodín,aj mega kolónu na Horgosi sme už vystali...na margo toho sa chcem spýtať aplikáciu BorderWatcher niekto používate?je spoľahlivá?takisto má potešíte ak sa podelíte s info ktoré cestovné poistenie pouzivate,díky :) 

My odchádzame za 5 dní a momentálne som naledena pozitívne,povodne sme plánovali prespať v Srbsku ale asi to dáme na jednu supu,tak ako vždy doteraz 


Jánoš
09:38, 23. 06. 2020

pre Korytnak a Bobi - verim, ze tak ako som pisal vyssie, po 1. juli to bude veselsie. Spravy co mam od ludi s ktorymi komunikujem a stranky ktorych sledujem su o tom, ze na hraniciach hrozia kolony najma teraz, ked je S-MKD neprejazda.  V grecku je vraj ludi ovela menej (po 1.7. sa to moze zmenit)  a tak ze tam je pohoda.

aplikaciu BorderWatcher nepouzivam, pozriem ci sa da stiahnut ore iOS. Cestovne poistenie neriesim,  mozno nerobim dobre, pretoze mam ku kreditke z VUB poistenie od Generali, ktore je, myslim postacujuce. Skor sa zaoberam myslienkou pripoistit sa, kupit asistencne sluzby na auto. Mam sice nove auto, ma asi pol roka, je k nemu asistencia a mam aj havarijne poistenie, no neposkytuje taky rozsah poskytovanych plneni ako priamo asistencne sluzby, ktore zahrnaju aj repatriaciu auta v hodnote, ktoa postacuje aj na navrat z Grecka. Je to nove auto, no mam respekt z elektroniky, automatu a vsetkych tych veci. Neverim mu tak ako Yetimu :)

Pokial by som sa rozhodol tak si po odporucani, vyberiem sluzbu AutoCare s poplatkom za mesiac 24 EUR a tam je napriklad odtah v cene 3000 EUR, ktory staci aj ked sa nedajboze nieco stane v Grecku.


Bobi
09:52, 23. 06. 2020

Ďakujem Jánoš,pozriem sa na to :) 


marcelkuchta
08:54, 24. 06. 2020

Tiez sa zaujimam o tuto temu lebo zatial mame naplanovanu cestu od 18.8 do 26.8 na korfu s prespanim v bitole 17.8 no presne neviem ako to bude z prejazdom cez srbsko a macedonsko , verim ze sa to akosi do vtedy utrasie ak nie tak radsej nepojdeme.


JanTN
09:45, 24. 06. 2020

Aktuálne info od známych po príchodedo Grécka cez Bulharsko, cesta bez komplikácií  na hraniciach minimálne čakaní ( Ale že úplne v poho ). 


JanTN
10:07, 24. 06. 2020

https://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:872205-Lepa-vest-za-sve-koji-idu-u-Grcku-Severna-Makedonija-otvara-granice-bez-PCR-testova-i-karantina-a-evo-od-kada


rafto
10:58, 24. 06. 2020

Otazka je ako to jo je s karanteno pri navrate na slovensko u pri prejazde srbskom


marcelkuchta
11:26, 24. 06. 2020

Tak presne ta karantena ma zaujima ako to potom bude ale do augusta snad ok ak sa to cele picas jula zasa nezhorsi. Snad nam to vyjde toho roku.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.