téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
14:49, 19. 05. 2022

Davos111

Vdaka za informacie :)

Ako si spokojny s aplikaciou Watch Border?


JaroMT
17:51, 20. 05. 2022

Ahojte,

Skoda veru tohto fora, ako ste uz aj viaceri pisali. Taktiez nemam FB a cerpal som nejake to info odtialto. My tento rok na osem noci Thassos konkretne Skala Potamias od 22-30.7 a  potom presun na Olympsku rivieru do Nei Pori este na 9noci. V minulosti sa nam osvedcilo prespatie cestou pri Nisi blizko dialnice, takze aj tento rok zopakujeme. Ak budem mat nejake uzitocne info ohladne cesty urcite ho budem zdielat s vami. Link na hranicne kamery SRB http://www.mup.gov.rs/wps/portal/en/Cameras#!

Pozdravujem aj ja vsetkych milovnikov Grecka.


Jánoš
17:36, 29. 05. 2022

JaroMT

Tak to mozno ti budem napomocny informaciami. My by sme chceli cestovat na Thassos v nedelu 10.7., takze ty tam dorazis a my sa prave budeme vracat domov.

Chcem tento rok skusit trasu HU-SRB-BG-GR, s prespanim v BG nedaleko GR hranice, este nikdy som takto do GR necestoval.

Dakujem za link, ja zvazujem ze si stiahnem aplikaciu WATCH BORDER, kvoli info o priechodoch, uz som 99 centov videl :)

 


Marta
13:34, 30. 05. 2022

Dobrý deň, tak konečne po 3 rokoch opäť do Grécka!!!  Neskutočné, začínam sa tešiť. Konečne som na tomto fóre a vidím známy Jánoš fičí - super. Kde sú ostatní, snád na FC? Treba prejst tam? Poprosím o pár info ohľadne cesty do GR. Stačia na cestu len pasy, deti myslím musia mať. A aké opatrenia platia - neplatia? Dakujem. 


JaroMT
15:39, 01. 06. 2022

JANOŠ, tak to by bolo super, keby si posunul aktualne info z cesty, uzitocne budu isto hlavne ohladne trajektu na Thassos. Co za tyka aplikacie BorderWatcher vyskusal som, vyzera, ze bude napomocna priprechode HU-SRB. Paci sa mi, ze je to v podstate online, pretoze je aktualizovana priamo uzivatelmi.

MARTA, pokial viem, tak uz dlhsie plati,ze deti do 15r s pasom a ostatni na obciansky v pohode az do Grecka.


petbab
22:47, 06. 06. 2022

Chystáme sa do GR autom cez Srbsko a Macedónsko. Tieto krajiny vôbec nepoznáme, nemáte nejaký dobrý tip, kde sa zastaviť po ceste pre spestrenie dlhej cesty?


slzar
07:24, 08. 06. 2022

Zdravim, tiez sa chystam do Grecka vlastnym autom cez SRB a Sev. Macedonsko, chcem sa opytat ci mi na platbu myta stacia eura  prip.  platobna karta, alebo treba aj nejaku miestnu menu. Vdaka.


JaroMT
07:40, 12. 06. 2022

Ano v SRB aj Sev.Macedonsku ti stacia na mytniciach eura alebo v pohode aj bezkontaktne kartou. Co sa tyka drobnych minci ,tak ti zoberu max. 50centovky....


Jánoš
10:59, 13. 06. 2022

Pre všetkých - vážim si to a dakujem vam, ze ste tu. Samozrejme informacie mozeme cerpat aj z FCB aj inych stranok. Pokial niekto na nieco zaujimave niekde natrafi, budem rad, ak sa to tu objavi :)

Cestujeme v nedelu 10.7., s ubytovanim v Potose u domaceho, kde sme boli aj v roku 2019. Ubytovanie v Potose mame rezervovane od 11.7. na desat noci. Najskor som zvazoval cestu SK - HU - SRB - BG a GR, no zrusil som ubytko v Bulharsku kvoli informaciam o kvalite ciest od Sofie smerom na hranice s GR.

Z domova k jazeru Dojran je to cca 12 - 13 hodin (chceme vyrazit okolo polnoci), prespavame pri jazere Dojran, vila Renesans, odtial je to kustik na hranice s GR a asi 250 km do Keramoti na trajekt.

Stiahol som si aplikaciu watchborder, zatial mam z nej rozpacite pocity, akoby nie vzdy vcas aktualizovala data, viem, ze je to zavisle od toho, ako cestujuci zdielaju informacie. Planujeme priechod medzi HU a SRB bud Tompa alebo Backi Vinogradi, podla toho co ukaze aplikacia. Pondelky su vraj Backi Vinogradi zasekane kvoli prechadzajucim miestnym farmarom, ktori cestuju na trhy hore dolu predavat svoje produkty. Tiez zavazi to, ze ak vyrazim okolo polnoci, Backi Vinogradi este nebudu otvorene, tam je priechod od 7:00 do 19:00.

Dialnicne poplatky mam naplanovane tak ako v minulosti - Madarsko poplatok na mesiac bud cez aplikaciu, internet online alebo na prvej MOL benzinke. Srbsko som platil kartou, no teraz zvazujem platbu cash EURami, co je podla mna vyhodnejsie kvoli poplatkom banky za konverziu platieb v inej mene. Uz teraz mam v hrnceku zbierku asi 100 EUR v minciach na dialnicne poplatky a myto v SRB a v GR a len tak pres strycka prihodu. V Severnom Macedonsku, tak ako som uz pisal, hned za hranicami menim cca 20 EUR za ich denare, mam na ich myto plus nejaku vodu, nanuky, cigarety, atd cestou. Tak ako vzdy, nastavujem sa tak, ze pri celkovej sume za dovolenku a pri tych sialenych cenach benzinu a inych poplatkov sa nebudem triast nad kazdym eurom. 

K otazke cestovnych dokladov - samozrejme potrebujeme zelenu / bielu kartu a splnomocnenie, pokial nie ste vlastníkom auta. Tento rok berieme so sebou vnucika, prvacika. Znami cestuju s dvoma chlapcami 8 a 13 rokov. Starsi ma uz obciansky a mladsi chlapci maju pasy. Berieme tak ako kazdy rok aj psika, ten ma PET PASS s ockovanim. My pasy neriesime, prechadzame vzdy na obciansky preukaz / ID kartu. Samozrejme kvoli vnukovi budeme mat splnomocnenie od rodicov overene notarom, ze moze cestovat bez rodicov.

Uz sem, na toto forum, teraz budem chodit castejsie a jasne, ze akukolvek novu informaciu ci postrehy zo samotnej cesty tu priebezne zavesim :)

Co viem, tak trajekt z Keramoti stoji 19 EUR za mensie auto, 23 EUR za "normalne auto", 5 EUR za dospeleho a 3 EUR za dieta od 5-10 rokov. Deti do 5 rokov cestuju zadarmo.


Martin Belko
07:17, 01. 07. 2022

Ahojte.Dufam,ze sa nepytam,nieco,co sa tu uz preberalo.Cestujem do GR prvy krat,a zaujima ma ako je to s tankovanim lpg v Srbsku a Sev.Macedonsku.Su popri dialnici pumpy s lpg...?dakujem za odpoved





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.