téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
henry_sk
19:51, 21. 03. 2018

Ja som využil booking, dá sa aj na poslednú chvíľu cez wifi v telefóne. Ale po 22:00 bude už málokto ochotný dojednať ubytko.


VITO PO
14:18, 22. 03. 2018

Pridávam sa k slk, maďarskú diaľničnú je najlepšie kúpiť vopred cez internet napr. tu https://ematrica.nemzetiutdij.hu, inde zvyknú brať poplatok. Človek sa hlavne potom nezdržiava s hľadaním a kupovaním po benzínkach. Pri takejto dlhej ceste je každá polhodina dobrá. :)


Jánoš
15:04, 24. 03. 2018

Janicek101 - ak si prejdes toto vlakno, aj ine suvisiace s cestou do GR najdes urcite dost odpovedi na tvoje otazky :)

ubytko cestou na dovolenku a cestou domov riesime v samostatnom vlakne, pokial chces prespat len v aute tak odporucam niektoru z velkych benziniek. Samozrejme ako sprievodny jav mozes ocakavat svorky tulavych psov ci turkov :)

dialnicne poplatky:  slovensko - ovladas, madarsko - oplati sa natankovat kvoli cene PHM (ja to robim na prvej MOL benzinke este pred dialnicou) a vtedy platim aj mesacny dialnicny poplatok - absolutne bez zdrzania. Na papier dopredu napis spz auta, podas obsluhe a "mesiac" po anglicky povedat zvladnes :) Po novelizacii ich zakona mozes ist po dialniciach v madarsku urcity cas, (myslim ze hodinu bez poplatku) a dovtedy benzinku MOL urcite najdes, aj ked na dialnici su drahsie PHM. V srbsku platim kartou, vo fyrom ich peniazmi a v grecku mincami.

asi tolko, skus sa tu potulat po fore a najdes co hladas. Samozrejme mozes navstivit aj ine stranky pre cestovatelov do GR ktore uvadzam vo vlakne "uzitocne odkazy".

mimochodom, tento rok - ak bude vsetko ok - sa chystame aj my len tu hore, na chalkidiki na sithoniu :)


galaktiko
09:02, 30. 03. 2018

Pekný deň prajem všetkým užívateľom fóra. 

Našiel som tu kopec užitočných informácií no a tento rok sa v lete prvý krát chystám do Grécka na thassos vlastným autom.

Mám ale jednu technickú otázku, možno pre niekoho banalnu, ale doteraz som chodil len do Chorvátska a tam sa za plaže neplatí. Ako to funguje v praxi napriklad na Golden beach so vstupom a miestom na sedenie so slnecnikom? Vojdem na pláž a mám tam hľadať niekoho kto ma usadí?  Alebo ísť do nejakého baru objednať si niečo a automaticky si ísť sadnúť na pláž? Na čo si dať pozor aby ma tam ako neznaleho veci zbytočne neobabrali?  Ešte by som sa chcel opýtať na trajekt. Lístky sa kupujú priamo na trajekte, alebo musím vystúpiť z auta, nájsť nejakú kanceláriu a potom sa môžem nalodit?

Thx.


jokl
10:57, 30. 03. 2018

Caute, po dlhej dobe sa vidime :-)

Galaktiko cau , listky na trajekt sa kupuju priamo v pristave Keramoti , bude tam taky navadzaci pruh, v ktorom uz budu cakat auta na nalodenie. Na koci pre rampou budu male akoze unimobunky, a tam kupis. Po zakupeni ides k lodi, kde si vypytaju listky a ides na trajekt . My sme vzdy prisli LTT , a hned sme isli na lod. Presnu cenu si nepamatam, my sme platili :2 osoby + 1 dieta + auto ... cca 26 € .. urcite to bolo do 30, takze pohoda. Na IT ostrovy je to omnoho drahsie . My chodime na Golden beach, mame vlastne slnecniky, vsak auto odveze :-) .. plaz je velka miesto pre kazdeho  a neni problem tam cez den nechat vsetko a po obede sa vratis k svojim veciam. Nikomu to nebude zavadzat, plaz je ozaj velka ..  Keby moc fukalo, len zlozis slnecniky , aby si ich potom nehladal. K prenajmu slnecikov sa neviem vyjadrit, ale napriklad v Limenase hlavne mesto aj pristav su restiky, kde za konzum mas lehatka a slnecnik zadarmo na cely den ,, tam som si to vsimol. Ale neni problem si kupit slnecniky, vsade to predavaju. 


jokl
11:11, 30. 03. 2018

galaktiko ... nezabudni si na trajekt zobrat neake chipsy .. koli cajkam. Hned po vyplavani vas budu sprevadzat a ludia ich budu krmit. zoberu si priamo z ruky, len pozor na prsty ... :-) a chipsy preto , lebo slovensky chleba nechcu, mame vyskusane ... :-)


galaktiko
16:36, 30. 03. 2018

Vďaka za info. Už teraz sa neviem dočkať ;-) 


Jánoš
16:52, 31. 03. 2018

galaktiko vitaj :) Tak ako pise jokl, krmenie cajok je zazitkom, my sme im nukali rozok a tiez take kukuricne sulky, neviem ako sa to vola. Okradnutia ci obabrania sa od domorodca neboj, ten ti skor pomoze. No Thassos, kedze je pomerne blizko, hore, je oblubeny u Srbov, Fyromakov, Rumunov a inych narodnosti. Kde su turisti, tam su aj lumpi. Na fore o tom dost piseme, nie ako strasenie ale ako varovanie - prilezitost robi zlodeja.

Pouzitie slnecnikov a lehatok je rozne, ceny su tak cca 5-6 eur za dve lehatka plus slnecnik. No uz sme ich tam zazili aj zdarma, za konzumaciu v prilahlej taverne. Neviem kam sa chystate, ak mas k dispozicii auto tak mozes obchadzat ostrov a hladat plaz ktora vas oslovi :) Ostrov ma dookola obvod cca 100 km a plazi nespocitane. My sme si za tie dva pobyty co sme boli, oblubili najma San Antonio beach dolu pri Potose, kde v tom case bol slnecnik a lehatka za konzumaciu :)

Vela informacii najdes aj vo vlakne "uzitocne odkazy" a ak sa ti chce citat, tak nieco aj v mojich albumoch :)

http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2010-thassos-gr-52

http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2014-thassos-gr-ohrid-mkd-106


galaktiko
09:04, 03. 04. 2018

Takže všetko mám prečítanéé, nastudovane, body záujmu uložené, uz len vyraziť a zdraví a oddychnuti sa všetci vrátiť. ;-) 


Jánoš
08:20, 04. 04. 2018

galaktiko  - parada. Neboj, este tu nejaka ta informacia ci aktualizacia casom pribudne, verim, ze sa vsetci radi navzajom podelime o nase skusenosti, najma ti, co startuju skor :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.