téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
kuco193
17:33, 14. 06. 2019

Zdravim vas,  o dva tyzdne sa chystam prvy krat do Grecka. S dvomi detmi a psom. Ma niekto, prosim, nejaku cerstvu skusenost s prejazdom cez Srbsko a Severne Macedonsko so psom? Na hraniciach nerobili problemy? Mame Pet pas, cip, ockovanie proti besnote, este chcem skocit k veterinarovi po potvrdenie, ze pes je zdravy a dam mu tabletu na odcervenie. Dakujem za odpovede.


henry_sk
09:10, 15. 06. 2019

JOKL - HU/SRB

prázdniny v Nemecku začínaju už 1.júla, potom 4. júla atď., podľa krajov.


galaktiko
10:02, 15. 06. 2019

Ale ako písal,, Pajtyi,, ani po tej maďarskej M6 by to nemuselo byť zlé, o niečo dlhšia trasa ale nečaká na hraniciach, 


Jánoš
16:51, 15. 06. 2019

--- kuco193 - z nasich x-ciest sme cestovali do GR so psikom asi 8x. Nikdy níc na hraniciach, akurat raz cestou domov sa chcel madar rozpravat, zdrzoval nas jaky bol ukecany a medzi recou si vypytal PET passport. Kedze nahoda je blbec a stastie praje pripravenym, samozrejme pas zvierata si vezmi so sebou a nezabudni ze psik ma mat cca mesacne potvrdenie o ockovani - teda viac ako mesiac - kvoli vytvoreniu protilatok.


Heďo
13:55, 16. 06. 2019

Aj mne sa pozdáva M6, len som na www.police.hu našiel odporúčanie aj s mapkou pre turkov z Nemecka nech použijú túto cestu. Minulý rok som skysol 5 hodín na Tompe.


Pajtyi
19:31, 16. 06. 2019

Chlapi o 2tyzdne 29.6. pojdem tadial po M6 na hranicu Hercegszanto.Akonahle dorazim do Grecka tak vam zreferufem aka bola ta hranica a cela cesta.Vlani som sa v noci cez tu hranicu vracal z Bulharska a nebolo tam ani nohy.Ziadne auto a rampa spustena.Az som sa zlakol ze vnoci maju zavrete.Za 2minutky sme boli vybaveny a vnoci aj M6 bola takmer prazdna.Po Budapest slo len par aut.


zubro28
22:59, 16. 06. 2019

Zdravim Slovenskych Greckych dobrodruhov

V stredu 19.6 okolo 18.00 odchod z Presova 3 auta do Grecka do Asprovalty. Ideme to treti krat. Dufam ze uz nezazijem co v datumoch okolo 10teho augusta. Dva krat na Rozske pri ceste spat od polnoci skoro do rana. Nasiel som toto forum tak asi skusim Tompu alebo Backi Breg. Dufam ze tie Turecke kobylky este budu 29.6 sediet  ked sa vraciame doma. Ostatne mensie HU-SRB priechody bohuzial nic lebo tam nikdy nestihneme byt do 19.00. Pozeral som na kamery z Rozske co tu niekto dal, ale zda sa mi ze jedna do madarska je len ten medzipriestor medzi hranicami, takze sa z toho neda odhadnut aka je kolona. Inak Grecko parada naozaj sa cudujem ludom co este chodia do predrazeneho a na plazach preplneneho  Chorvatska. 


Jánoš
13:50, 17. 06. 2019

zubro28 - v kazdom pripade by som sa dialnicnemu hranicnemu priechodu Rozske vyhol aspon o 300 metrov. Tolko totiz je vedla Rozske II a tam je vyskyt lietajucich kobercov nemozny. Teda pokial maju TR pas, aj ked SPZ aut maju europske. Urcite niektory z mensich priechodov, kam nemoze nik okrem SRB a HU a obcanov EU a CH. Odporucam Backi Vinogradi alebo spominany Rozske II. Pokial to tu prelistujes, najdes odkazy na spominane priechody. No a ked idete do Asprovalty, odporucam prekrocit hranicu MKD - GR pri jazere Dojran. Tam sa zastavte na trhu, pripadne v takej super pekarnicke po pravej strane pri ceste a tesne pred hranicou s Greckom je nova benzinka Lukoil kde mozete este lacnejsie doplnit PHM pred Greckom a napriklad aj nakupit lacnejsie cigaretle :)


Nera738
14:15, 17. 06. 2019

Na tej pumpe nanuky, káva zadarmo. To ti asi nikde inde nedajú. Prespavame pri jazere a do Gr už len kúsok. 


zubro28
20:57, 17. 06. 2019

Jánoš- Dik za reakciu a pomoc. Problem s prechodom je ten ze v stredu nie sme schopni vyrazit skor ako o 17.00 z Presova. To znamena nestihame ziadne mensie prechody pretoze su do 19.00. Cestou spat je to to iste lebo vyrazame vacsinou okolo 10.00, raz sme sli aj neskoro poobede ale velmi to nepomohlo o polnoci Rozske totalne zapchate. Teraz pozeram cakacky s som prekvapeny ze uz davaju aj 3 hodiny aje ked este ani nezacali prazdniny. No uvidime. Prechod Dorjan vyuzivame a Lukoil :-). Aj cigaretky :-).

Uvidime ako to dopadne. Stale po tej ceste spat som si povedal nikdy viac koli tym hraniciam ale clovek rychlo zabuda a dalsi rok uz je zasa plny sil





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.