téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
22:18, 03. 08. 2017

doomsnoopy - vezmi mapu Grecka, bud zapichni prst so zavretymi ocami alebo si naplanuj cestu na SK s co najmensou zachadzkou alebo ti odporucam Thassos. Je to ostrov, auto ti ale mozu obuchat aj na ulici pred barakom. Boli sme tam 2x, vzdy na juhu a z osobnej skusenosti musim povedat ze je velmi oblubeny aj rumunmi, pravdepodobne pre blizkost. Mas tam na vyber aj zabavu v Limenarii, Potose ci Limenas a klud na pracu z auta na laptope kdekolvek, kde si najdes wifi :) Trajekt s rozpoctom aky mas zvladnes a co sa tyka ubytka - booking.com :)

Ostatne info bud v tomto vlakne alebo v uzitocnych odkazoch. V kazdom pripade ti prajem krasnu dovolenku a stastnu cestu i vyber destinacie :)


doomsnoopy
02:02, 04. 08. 2017

dik:) thassos ma moc nelaka pretoze vela rumunov...stoji zato ten thassos ? teraz snad ked uz nieje roamnig uz ani wifi netreba:)


Jánoš
20:08, 05. 08. 2017

doomsnoopy - Thassos som spomenul preto, ze mne sa tam velmi paci a ak bude na buduci rok dovolenka v GR, bude to pravdepodobne po 3x Thassos. Tiez som ho spomenul preto, ze si pisal, ze zijes v Bukuresti a tak som nepredpokladal, ze ti bude vadit vela Rumunov. :) Nemyslim to v zlom. :) No a co sa tyka potreby wifi ci roamingu - to je len a len tvoja volba. :) Ja v Grecku vyuzivam volne data v EU v ramci balika od slovenskeho operatora aj na tablete aj na smartfone. Kedze si spominal pracu na laptope pocas dovolenky, predpokladal som, ze cez datovy balik od mobilneho operatora to asi nebudes riesit. Ja napriklad prihlasenie na ucty v bankach riesim zasadne cez mobilne data a pracovne maily a kontrolu firmy si viem tiez pozriet cez mobilne data. Som ale na dovolenke a pracovat budem az doma :) Ak nedajboze predsa len potrebujem surne nieco pracovne poriesit a skontrolovat napriklad ponuky, ktore posielame (za 2 tyzdne to bolo potrebne 2x) , tak jednoznacne wifi, to je uz vacsi objem dat. :)


OLivuskaO
22:35, 08. 08. 2017

Ahojte ludkovia. Este potrebujem poradit od skusenych.. o kolkej by ste v nedelu vyrazali z Nis do Greck?. Muz chce totiz dockat ranajky a potom smer Grecko..takze cca o 7h. Nebolo by vhodne vyrazit este za tmy? Dakujem


Jánoš
08:44, 10. 08. 2017

OlivuskaO - Ak idete na Peloponez tak za tmy. Ak na Olympsku, tak tomu svojmu dopraj aj bohate ranajky. Prepac za odpoved v duchu tvojej otazky. :)

Pises ze mate 7 hodinovu cestu, no uz si naozaj nespominam, kam to mate namierene. Ak vstanete o 7:00, po ranajkach vyrazite o 8:00, tak 8 + 7 = 15. To je 15:00 hod, plus si k tomu prirataj casovy posun hodinu dopredu. Takze vo vasom letovisku v Grecku budete za idealnych podmienok o 16:00. Staci? Alebo tam chcete byt uz najneskor na obed? Naozaj prepac, ale inak na toto ani odpovedat neviem. Predsa je len a len na vas kedy a o kolkej chcete dorazit na ubytko, kde budete dovolenkovat a podla toho si naplanujte odchod a prichod. :) Predpokladam ze mate pocitac ci navigaciu. Bud v navigacii alebo v Google maps alebo v akomkolvek planovaci ciest si to pozries ajncvaj. Ako vychodzie miesto si zvolis NIŠ, ako ciel vasu dovolenkovu destinaciu. K casu si prirataj hodinu casovy posun v Grecku a ak chces tak aj ako rezervu (hranica, zabludenie, kolony a ine neprijemnosti) dalsiu hodinu a mas to aspon orientacne. Predpokladam, ze podobnym sposobom si planuju cestu, prichody i odchody aj ostatni, nielen ja :)


mackica
09:10, 10. 08. 2017


OlivuskaO - my prespavame vedla Nisa v Niskej Bani a ked chodime do Nei Pori, tak vstavame tak ci tak skor, pretoze hranice su nevyspytalne (uz sme stali v 45C v kolone ) . my vstavame tak 5-5:30 najeme sa, nieco rychle, ziadne velke rozkladania a hajde.....obed (samozrejme nie o 12:00) si davame uz v Nei Pori v restauracii Alkazar, vrelo odporucam.


Jánoš
09:42, 10. 08. 2017

Takze tohorocna dovolenka je pre nas minulostou :(

Vcera vecer o pol osmej sme dorazili domov. Cestou sme este prenocovali v Srbsku v mestecku Leskovac v Guesthouse Dokic. Toto ubytovanie odporucam a do vlakna "ubytko" napisem viac info. Tiez pridam minimalne fotogaleriu z nasej dovolenky.

Na cestu domov sme vyrazali trajektom zo Zakyntosu o 11:00 miestneho casu. Rozhodli sme sa potom este vyuzit trajekt aj namiesto mosta Rio-Antirio, ktory spaja Peloponez s pevninou. Po moste sme uz prechadzali a bol som zvedavy na to, aky je nan pohlad zospodu :) Trajekt pre dve osoby plus auto stoji 6,50 €, trva menej ako polhodinu. Myto za prejazd po moste je tusim 13,50 €. Pokracovali sme dialnicou na Ioanninu, Kozani a tam odbocili na hranicny priechod Niki, ktory cestovatelom tymto smerom tiez odporucam, bol uplne prazdny. Dialnica smerom na Ioanninu je z velkej miery novovybudovana, prechadza nadhernym pohorim Pindos, ktore da nalozenemu autu zabrat. Mytne brany zatial nefungovali, ale co je pre nepripravenych este ovela horsie je to, ze mozno 200 km nestretnete pri dialnici benzinku. Vseobecne radim tankovat radsej skor ako neskoro, nikdy sa nesnazte jazdit na uplnu rezervu. Pri mestecku Kozani sme odbocili, ako som spominal, smerom FYROM cez Ptolemaida, Florina a Niki a po prechode GR/MKD hranic sme cez Bitolu a Prilep pokracovali na ich dialnicu a hranicu medzi MKD/SRB, kde bolo zdrzanie asi 20 minut dokopy. V Srbsku sme este vecer presli ten najhorsi usek a cca o 22:00 uz nasho casu sme dorazili na spominane ubytko v Leskovac. 

Po bohatych ranajkach v cene ubytovania (auto bolo cez noc zamknute na dvore za plotom pri ubytku) sme asi o 9:00 vyrazili na poslednu etapu cesty domov. Na mytniciach cakacky neboli, Belehrad sme svizne devatdesiatkou presli cez centrum a cez hranice SRB/HU sme prechadzali cez nas oblubeny priechod Backi Vinogradi. Tri auta pred nami a madarsky colnik s celkom slusnou slovencinou bol asi rad, ze si moze pokecat po slovensky :) Okrem otvorenia kufra nijaka kontrola batoziny nebola (chvalabohu) a prvykrat za cele nase dovolenkovanie sa stalo, ze nejaky colnik chcel vidiet "psi pas" nasej psej slecny, mozno si myslel, ze pašujeme cez hranice nejakeho opusteneho psika z Grecka, ktorych je tam habadej :(

Po prechode hranice som to namieril rovno do csardy Varga Taverna v Morahalom, kde sme sa najedli. Cestu cez HU uz nejako rozpisovat nebudem, to uz bola brnkacka. M7, M0 a pre nas vychodniarov M3. Obchvat Budapesti (M0) bol plny kamionov a aut no postupne sa to roztracalo a na Miskolc to uz bola pohoda. 

Nejake zhrnutie tu este dam, no benzin je najdrahsi v Grecku, na Slovensku, Srbsku, lacnejsi je dokonca v Madarsku a uplne najlacnejsi je vo FYROM. 


laci
13:26, 10. 08. 2017

Jánoš - a čo obchádzky v Macedónsku?


Jánoš
20:16, 10. 08. 2017

Obchadzky su aj v Srbsku, nielen vo FYROM. Treba pozorne sledovat cestu a znacky, ktore na to upozornuju. Nie je to nic, co by bolo tragicke a nezvladnutelne, clovek sa aspon pokocha a napriklad vdaka obchadzke vo FYROM sa mu cestou domov podari kupit bednicku 8 kil uzasnych broskyn za 1,60 €  :)


laci
06:44, 11. 08. 2017

no super, uvidím zanedlho vyrážame





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.