téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Martin Belko
18:02, 01. 07. 2022

Dakujem.Radu som počúvol a docital sa,ze siet tankovania lpg na ceste grecka je bohata aj popri dialniciach,podobne ako u nas.-len pre info inych cestovatelov,ktorych to zaujima


lukasLNZGJ
08:41, 12. 07. 2022

Martin Belko, LPG po ceste na Balkáne je minimálne tak zastúpené ako u nás - vlastná skúsenosť. je to úplne vpohode. Natankuješ kdekoľvek ;)


Jánoš
11:25, 11. 01. 2023

                                 GAME  OVER


ihorsa
15:57, 19. 02. 2023

Mrzí ma to. Ďakujem všetkým za info. Veľa km po cestách GR


gotjglad
02:36, 19. 05. 2023

https://www.homeofminipups.com


gotjglad
02:36, 19. 05. 2023

https://www.homeofminipups.com


gotjglad
02:37, 19. 05. 2023

Keby ste poriadne citali debatu aspon tri-styri stranky dozadu, zistite, ze do Grecka cez S-MKD sa autom cez hranice dostanete pravdepodobne az po 1.juli. Tiez to, ze momentalne sa zo SRB da cestovat do GR len cez BG. Takze to vobec nie je ziadne prekvapenie, ze Greci cez hranice so S-MKD nepustaju nikoho okrem svojich obcanov a zopar vynimiek. A naozaj to nevymyslela nasa vlada, tak sem, prosim, politiku netahajte. 

Skor toto je novinka. Najneskor 48 hodin pred vstupom do GR treba vyplnit tento formular a pravdepodobne zvlast na kazdu osobu v aute. Google translator pomoze s prekladom stranky.


https://www.homeofminipups.com


gotjglad
02:38, 19. 05. 2023

https://www.homeofminipups.com

Tak som to dal do Albánska. Cestovali sme autom 22.7. s celou mojou rodinou na 7 dní. Mozem povedať, ak Vás baví soferovanie tak to nie vobec strasne. Vybral som trasu Maďarsko, Srbsko, Čierna Hora a Albánsko/Dures- Golem/Cesta samotná mi trvala 20 hod. -1300km. Presov -Golem. Krásne pieskové pláže, ľudia pohodoví, milí, odporúčam.


Davos111
08:02, 25. 05. 2023

Ahojte,

prepac Janos za oneskorenú odpoveď, Ja používam Watch Border už dlhšie, mimo lletnej sezóny tam nie je až tak veľa príspevkov, ale s blížiacim sa letom počet prispievajúcich rastie. Som s tým celkom spokojný.

Aktuálne info z ciest: Druhý majový týždeň 2023 som išiel na týždeň s rodinkou(2 dospelý 2 deti, 6r a 4r) do Sev.macedonka. Opäť hl.mesto Skopje :) Cestou tam som išiel v sobotu, na prechode Horgoš I. som sa zdržal cca 20-25minút. Vyrážal som o 03.00h ráno z domu a na Horgoš som bol cca 7.00. Potom som ťahal až do mesta Jagodine, kde sme prišli cca o 13.00. Tu sme mali zajednané ubytko cez booking(25€). Hneď ako sme prišli, navštívili sme miestnu ZOO. Veľmi pekná. Syn mohol kŕmiť dospelú žirafu čo bol preňho naozaj zážitok. Po ZOO prechádzky a večera. Na druhý deň (nedeľa) sme pokračovali v ceste. Po príchode na hran.prechod SRB-S.MAC som bol prvé auto, vybavený som bol do dvoch minút. Toto v letnej sezóne nehrozí. Toľko k prechodom.  Čo sa týka ciest, Od Horgos po Belehrad paráda, cesty hotové bez zúžených úsekov. Od Belehradu po Sev.Macedonsko....jedna veľká katastrofa, minimálne 15  niekoľko km úsekov so zúženou vozovkou. Nakoľko nebola sezóna tak sa to ešte ako tak dalo ale v lete to bude zlé. Nepredpokladám, že to do mesiaca spravia, pretože som tam nevidel nikoho robiť, ani cestou späť.   

24.júna 2023 vyrážame do Grecka, letovisko Sarti. Tak potom Vás budem informovať. Momentálne rozmýšlam na ENP na Srbské mýtne. Majú to vynovené, stiahnete si k tomu aplikaciu kde si nahodíte svoju platobnú kartu. Nemusíte ju teda dobíjať peniazmi, zaplatíte len to čo miniete. Samotné ENP stoji cca 17€ čo nie je veľa. V letnej sezóne to môže ušetriť kopu času. Problém vidím iba s kúpou. Do zahraničia ju poštou nezasielajú. Na stranke pri objednávke si možete zadať vyzdvihnutie na hr.prechode Horgos I (zadáte dátum kedy tadiaľ päjdete), ale chýbajú tam info o otvaracích hodinách (alebo je to nonstop). Ak k tomu niekto niečo vie, prosím napíšte.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.