téma: Ako individuálne zohnať ubytovanie v Grécku

Pridať odpoveď
Jánoš
15:11, 04. 03. 2014
Grécko ako krajina EÚ ponúka výhody letnej dovolenky ktoré určite oslovia mnohých cestovateľov. Je relatívne dobre dostupné nielen lietadlom alebo autokarom s cestovkou, ale aj vlastným autom v prípade individuálnej dovolenky. V časoch keď sme cestovali s manželkou do Grécka prvýkrát autom v roku 2007 nebol problém zohnať ubytovanie na "blind". No v posledných rokoch Grécko ako krajinu príjemnej, dostupnej a pomerne lacnej dovolenky začalo objavovať viac a viac dovolenkárov z celej Európy, preto ja osobne by som bez predošlej rezervácie ubytovania do Grécka nešiel a v TOP sezóne už vôbec. Toto moje rozhodnutie pramení najmä zo skúsenosti z roku 2011, keď sme v TOP sezóne len tak tak zohnali ZODPOVEDAJÚCE" ubytovanie v Sarti na týžďeň. Po márnom hľadaní ubytovania ZODPOVEDAJÚCEHO našim preferenciam na ďalšie obdobie sme to vzdali a pokračovali dovolenkou v Bulharsku, no o tom v niektorom ďalšom príspevku. No naspäť k ubytovaniu. Najťažšie je to s ubytovaním od konca júla prvé dva týždne v auguste. Pomerne ľahko sa dá zohnať lacné ubytovanie pred sezónou koncom mája a v júni, keď sa v GR rozbieha sezóna. Tak isto je to aj v mesiacoch september a dovolenkári chodia do GR aj v októbri, no už musia rátať s chladnejším počasím a s menším počtom otvorených taverien a ostatných zábavných zariadení a atrakcií. Najrozumnejším spôsobom sa mi javí hľadať ubytovanie v prípade individuálnej turistiky cez portál www.booking.com. Rozumným spôsobom ako stráviť dovolenku v GR je aj využiť ponuku niektorej cestovnej kancelárie na Slovensku a kúpiť si zájazd do Grécka s individuálnou dopravou. Stále tak budete mať k dispozícii svoje vlastné auto ktorým budete mať oveľa väčší akčný rádius a verte mi, cesta autom do Grécka nie je absolútne náročná, najmä ak šoférujete dvaja.

VITO PO
18:15, 23. 03. 2014
pre Jánoš : čírou náhodu v Nei Pori ste neboli? Mňa to tohto roku veľmi láka. Údajne je to nové stredisko výborné pre rodiny s menšími deťmi. Cez booking je ale v ponuke len zopár viachviezdičkových hotelov a o tie teda nestojím.

anabelach
08:45, 24. 03. 2014
ak hľadáte dovolenku na súkromí, pozrite si stránku: www.ubytovanie-grecko.sk

VITO PO
09:00, 26. 03. 2014
Anabelach, no nie je to presne to čo by som si predstavoval, ani lokalita, ani celkom typ ubytovania, ale ak by bola zaujímavá cena, zrejme by som pouvažoval aj nad touto variantou. Škoda že na tej stránke nie je nejaký aspoň orientačný cenník.

Jánoš
15:32, 22. 04. 2014

pre VITO PO - sorry za neskoru odpoved - ano, boli sme aj v Nei Pori, no boli sme v novej casti, byvali sme par metrov od plaze. Ubytko sme si zohnali na blind ale bolo to asi pred 4 rokmi. Po skusenostiach s ubytkom v Sarti ktore aj tu niekde opisujem si rezervujem ubytko uz zasadne vopred (vec nazoru) a cez www.booking.com. Aj teraz mam rezervaciu na tri moznosti ubytovania na juhu ostrova Thassos v termine od 23. jula do 5. augusta na trinast noci. Studio pre dvoch vychadza na 13 noci od 470 po 560 eur, este sa mame cas rozhodnut ktore vezmeme, rezervacia sa da zrusit do 21 dni pred terminom bezplatne. Na Thassose sme uz boli velmi radi sa tam znova pozrieme. Po skusenostiach znamych ze minuly rok na blind na Thassose nic nezohnali som volil tuto variantu. Rezervacia cez booking.com, kontrola recenzii a hodnoteni cez tripadvisor.com a ak ma ubytovanie aj vlastnu webstranku tak sa popozeram aj tam. Nevyhoda rezervacie cez booking je mozno troska vyssia cena, no pri rezervacii priamo u majitela ten vacsinou vyzaduje zalohovu platbu vopred. Pokial by vam do toho nieco prislo alebo si rozmyslite destinaciu, nikto vam zalohu nevrati. Hladanie ubytovania na blind odporucam ludom dobrodruznych povah co im nevadi prespat aj v aute, no verte mi, s dietatom ci psikom unaveni po celodennej ceste sa ubytko hlada tazko a vezmete aj to co by ste inokedy nevzali. Zasadne by som nesiel na blind do Grecka v termine zaciatkom augusta, potom s malymi detmi, nervoznou manzelkou ci svokrou :) a urcite by som na blind nesiel niekde na ostrov kde sa treba prepravit trajektom. Len jedna cesta trajektom na Thassos za auto plus 2 osoby stoji cca 30 eur.


Ivanka74
20:47, 30. 01. 2018

Zdravím všetkých,

ja si minulý rok rezervovala ubytovanie v Grécku na booking.com, pričom som na neho využila navyše aj cashback, a tak som to mala spätne ešte o pár percent lacnejšie. Dajú sa tam nájsť celkom zaujímavé a cenovo dostupné ponuky, takže by som inde už asi ani nehľadala.

Prikladám aj odkaz na spomínaný cachback, sú tam aj iné stránky než booking, tak možno sa bude hodiť -> https://www.tipli.sk/obchody/ubytovanie


henry_sk
16:24, 21. 03. 2018

Ahojte,

kto ste už boli v Grécku na začiatku sezóny - v polovičke Júna?

Je šanca nájsť niekde už dosť teplé more?





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.