téma: Grécko - kedy, ako a kam na dovolenku?

Pridať odpoveď
Jánoš
08:36, 13. 03. 2016

"za kolko" dni to mate a kam sa tento rok v GR chcete pozriet? Mozno to bude pre niekoho inspiraciou ;)


Jánoš
08:42, 13. 03. 2016

Ako som uz inde spominal, koncom juna sa chystame na Korfu. Vytvoril som si odpocet casu, nech je sranda.
Verim, ze ho nebudem musiet upravovat ci nebodaj celkom zmazat :)

http://www.odpocetcasu.cz/andeiQu/


Jánoš
19:23, 15. 03. 2016

:) ano, rozrasta sa to tu, co ma tesi a snazil som sa to nejako sprehladnit. Verim ze prispevky vas vsetkych budu len pribudat :)

Musim zopakovat, ze si ma inspiroval s Korfu. Mas pravdu, tiez som zaregistroval, ze su tam dve strediska rovnakeho nazvu - Agios Georgios. Asi kvoli odliseniu sa to, ktore je na juhu uvadza ako Ag. Georgios.

Kedze som si tiez vyhliadol a rezervoval ubytko v tejto oblasti, tak je celkom mozne ze sa tam uvidime :)


Jánoš
23:04, 15. 03. 2016

Mame zatial rezervovane ubytko vo Villa Vania v dedinke Vitalades co je blizko. Ak vsetko vyjde tak od 1.7. na 12 noci :)

Tiez mame radsej kludne prostredie hoci "od ruky", ved aj tak nie sme cely cas na jednom mieste ci plazi a pokial ma clovek auto, moze sa presuvat hore dole.


Jánoš
21:27, 02. 04. 2016

Niekd vyssie som pisal, isli sme do GR na blind v TOP sezone a ubytko sme zohnali len na tyzden v Sarti. Tak sme si to popri tureckych hraniciach strihli do BG a skoncili sme v Primorsku. Nebolo to zle, lacne ubytko, strava.... lenze Grecko to nie je. :)

Ked teraz nad Korfu premyslam vadi mi len jedine - presun trasy migrantov smerom na Albansko a Taliansko. No a to je nasim smerom - severozapad GR. No do startu su to este tri mesiace a tak sa uvidi :)


Jánoš
11:54, 08. 05. 2016

52 dni do odchodu :) planujeme prespat vo FYROM niekde pri Bitola / Prilep a 1.7. okolo obeda potom zakotvit na Korfu vo Vitalades :) Teda ak cast Grecka pri Albanskych hraniciach nezasypu migranti .... potom je v zalohe Ouranopoli v rovnakom termine :)


Alex
10:28, 30. 05. 2016

Zdravim Vas.

Prvy krat sa chystame na dovolenku do Grecka vlastnym autom. V Grecku sme este neboli, ale Chorvatsko mame precestovane hore-dole. Pozrel som to video Srbskej TV, boli tam uvedene aj ceny na potraviny, co kolko stoji v restauraciach a t.d, a poviem Vam, ze dostal som taky mensi sok. Ak je pravda to co tam uvadzaju, tak vychadza to tak ze Chorvatsko je este stale lacnejsie. Preto moja otazka na Vas znie, kolko priblizne Vas stoji dovolenka v Grecku. Nasa trojclenna rodina za 10 dni minie priblizne 1500-1700€, vratane cesty hore-dole (ta je cca. 200€ na juznu dalmaciu) a ubytovania.

Dakujem za odpoved.


Jánoš
06:49, 03. 06. 2016

ahoj, ALEX, tak ako napisal JOKL, tie ceny v Grecku su v pohode, urcite porovnatelne a ak, tak len o malo vyssie ako u nas. My sme uz po skusenostiach naozaj prestali do GR vlacit nase potraviny, aj ked sa tam zdrazovalo furt je to lacnejsie nez v Chorvatsku.  Predpokladam, ze gyros pita - v taverne pri plazi - nepojde cez 2,5 EUR a minule som tu u nas na Slovensku dal za napodobneninu bez hranoliek 3.20 :(

V GR ranajkujeme sladke ci slane pecivo z miestnej pekarne, cez den zjeme nieco na plazi - gyros ci salat alebo sladku sisku velku jak koleso z detskeho kocika za dva evri a veceriame vzdy vonku. Vecera s pitim nas vyjde maximalne tak na 20 - 25 EUR, ale da sa najest aj za 15, no dovolenka je od slova dovolovat si :)

Jedine co si tam nosime je radler a aj ked nie som pastikar tak tri styri pecenovky alebo majky, ako zvyk ci nostalgiu ci ako fakt zeleznu rezervu. V supermarketoch a hlavne mimo turistickych centier a nielen v Lidl nakupis lacnejsie nez v strediskach vsetko co potrebujes vratane potravin aj drogerie :) a cigaretle si nakupime na benzinke cestou v MKD (Fyrom).

Co sa tyka dialnic, tak poplatky za ne cestou do GR vyjdu menej ako do Chorvatska, no a napriklad co sa tyka ubytovania, tak syn s manzelkou a malym synom si teraz vzali cez booking apartman vo Vodiciach za 840 € na 7 dni. My mame na Korfu studio na 12 dni za 420 €, sice som to rezervoval uz v januari :)


Alex
13:28, 06. 06. 2016

Dakujem pekne za odpovede. Tento rok to skusime!


Jánoš
14:44, 08. 06. 2016

Alex, verim ze budete spokojni, my sme asi po siestich rokoch dovoleniek v Chorvatsku presedlali na Grecko a vazne tvrdim, ze do HR by sme isli uz naozaj len v pripade nutnosti, to uz radsej rovno do Bulharska :) Cerpaj info na nete, je tu kopec nasich a najma ceskych stranok kde najdes uzitocne a aktualne informacie.

no a v mojom pripade -  Už len 22 dní, prosím nezabudni, že sa blíži deň keď zazvoní zvon a tam stáť bude on na prahu ... už len 22 dní, prosím nezabudni, že sa kráti plynie ako voda - spieva Miro Zbirka a s nim dnes aj ja :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.